General Tso Kylling

English

Sødt & Saltet, Sur & Stærk General Tso Kylling

Idag fik jeg lige lyst til noget med lidt mere spark, lidt mere asiatisk, og lige inden begyndt min bestilling tænkte jeg… hvorfor bestille, når det var lige så nem at lave derhjemme?! Min yndlings take-away er Kung Pao Kylling, men jeg havde lyst til noget nyt. General Tso’s Kylling har været på menuen i de fleste kinesisk take-away restauranter in USA, men retten kommer egentlig ikke fra Kina – eller Asian overhovedet. (NB. Der er en sjov interessant dokumentar på Netflix som hedder “The Search for General Tso” – hvis du kan lige dokumentar, kan jeg anbefale denne!) Personen som mange tror retten var opkaldt efter, Zuo Zongtang (左宗棠, 1812–1885), er en Qing Dynasty general fra Hunan – men hvis man spørger beboerne i Changsha, Hunans hovedstad, eller hans efterkommere som bor i Xiangyin, vil de sige de aldrig har hørt om den.

General Tso Kylling fra Spicy Southern Kitchen
General Tso Kylling fra Spicy Southern Kitchen

Jeg plejer at start med en hel kylling, udbener den, og skærer den i stykker så jeg kan bruge dem i forskellige retter – det er virkelig den billigste måde at få de forskellige udskæringer du vil have uden at skal smide ekstra kød i fryseren. Der er debat om det skader kødet på smag og tekstur ved at fryse det, og jeg er en af dem som tror på det gør – så jeg prøver ikke at gøre det når jeg kan. Jeg gemmer knoglerne ved at fryse dem så jeg kan lave suppe senere.

General Tso Kylling

4-6 pers.
Sauce
  • 240 ml kyllingefond
  • 1 spsk majsstivelse
  • 60 ml riseddike (kan erstattes med en mild hvidvins eddike)
  • 60 ml soy sauce
  • 60 ml sukker
  • 3 spsk tomatpure
  • 3 spsk hoisin sauce
Andre ingredienser
  • 6 spsk majsstivelse
  • 2 spsk soy sauce
  • 2 spsk jordnødeolie
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 æg
  • 1 hel kylling, 1.5-2 cm tern
  • Jordnødeolie
  • 2 spsk ingefær, fint hakket
  • 2 spsk hvidløg, fint hakket
  • 5-10 tørrede chili
  • 2 peberfrugter, i skiver (valgfrit)
  • 2 gulerødder, i skiver (valgfrit)
  • 1-2 forårsløg, i skiver som pynt (valgfrit)

Sådan gør du!

1. Blande ingredienserne for saucen i en skål.
2. Piske majsstivelsen, soy sauce, sesamolie og æg i en anden skål til det bliver til en dej. Røre kyllingestykkerne i, og sørge for alle stykkerne er dækket i dejen.
Forberedelse til General Tso Kylling
Forberedelse til General Tso Kylling
Kyllingestykker i dej
Kyllingestykker i dej

3. Varme 1.5 cm jordnødeolie i en wok eller stor stegepande til det er meget varmt. Det er bedst at arbejde i batch; steg kyllingestykkerne i 4 minutter, eller til de er gylden.  Tage dem op på en tallerken dækket med køkkenrulle.

(Hvis olien sprøjter imens kyllingen steger, bruger jeg et stykke køkkenrulle og lægger den oven på panden så det kan fange det værste.)

4. Du kan vælge at komme olien i en keramisk skål og tør panden med køkkenrulle, eller bruge en ny pande. Pas på, olien er MEGET varmt – derfor anbefaler jeg at lade olien stå og køle inden du smider det ud.

5. Komme lidt olie på panden. (Jeg bruger det samme olie fra før.) Stil panden på høj varme og tilføje ingefær, hvidløg og chili. Stir fry i 30 sekunder. Røre lidt i saucen og hælde den i panden. Lade det simre og tykne i 5 minutter.

Kyllingestykker på panden
Kyllingestykker på panden
Stegte kyllingestykker
Stegte kyllingestykker

6. Tilføje kyllingen og grøntsagerne, og lade det stege i 2 minutter imens du rører kyllingen i saucen.

General Tso kylling stirfry
General Tso kylling stirfry
General Tso kylling
General Tso kylling

7. Pynt med forårsløg og servere med jasminris.

Opskrift adapteret fra Spicy Southern Kitchen.

Resume
recipe image
Opskrift navn
General Tsos Kylling
Udgivet
Forberedelse tid
Stege tid
Total Tid
Gennemsnitlig rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *