Gourmetbagere | Århus C

English

Århusianske gourmetbagere jeg besøger på min morgen gåtur

Når jeg har en fri morgen, og især i disse solrige dage, nyder jeg at gå ud og hente en frisk brød til morgenmad. Det er en af de bedste følelser at starte dagen på, at gå ud og tage en stor indånding af frisk morgen luft, og gå ned til den lokale bageri! Der er ikke noget bedre om morgenen end en god luftig brød med en knasende gylden skorpe lavede med simple ingredienser på traditionelle metoder. Gennem mine rejser i Asien har jeg spist hvid forarbejdet brød fyldt med sukker som var det man kunne få i de fleste supermarkeder. Derfor er jeg super glad for den dejlig traditionsrig bagekultur vi har i Danmark. Nu bor jeg på universitets siden af togskinnerne, og det meste af min hverdag foregår i det område, så jeg bevæger mig ikke så tit over broen. Jeg vil derfor ikke nævne dem yderligere i mit indlæg, men jeg kender til tre andre populære gourmetbagere som befinder sig på den side: Schweizerbageriet, Lagkagehuset og Langenæs Bageriet.

Briançon Bageri

Jeg har nævnt i et tidligere indlæg, som handlede om de bedste chokolade croissanter i Århus, at en af de bagere jeg besøger er Briançon, på Åboulevarden. Jeg havde skrevet at Briançon er, i min optik, det bedste bageri i området – men jeg er måske også lidt forudindtaget. Det er en udmærket bageri og de laver både brød og kager, og så er de også tæt på hvor jeg bor. Gennem årene har min kæreste og jeg været loyale kunder og de vi har købt fra dem har aldrig skuffet os – kvaliteten har altid været i top.

Briancon surdejsbrød
Briancon surdejsbrød

Briançon kan karakteriseres som en fransk-inspirerede bageri dedikeret til kvalitet håndværk med de bedste ingredienser. Søskende-parret som driver stedet bruger kærlighed i hvert eneste brød og kage. Alle brød er lavet af surdej og koldhæves i 24 timer inden de bages i en sten ovn. Croissanterne har et højt smør indhold som giver den fantastisk “flaky” tekstur!

Briancon spelt brød
Briancon spelt brød

Briancon spelt brød

Jeg synes det er sjovt at prøve de forskellige brød de har, og en af min yndlings er kartoffelbrødet. Denne er især fugtig, og jeg tror det har meget at gør med det kartoffel de blander i dejen – de efterlader endda nogle store stykker med skræl på i dejen, så chancen at man finder et styk i en skive er god.

Briancon kartoffelbrød
Briancon kartoffelbrød

Briancon kartoffelbrød

Briancon kartoffelbrød med kartoffel stykker
Briancon kartoffelbrød med kartoffel stykker

Jeg er for nylig blevet glad for deres chokolade portionskager med chokolade ganache – ideal for chokolade-elskeren! Ganachen er tykt og lækkert, men det bliver lidt meget med det mængde der er kommet på. Kagen er fugtig og har en brownie lignende tekstur; blød i midten med en god skorpe.

Briancon portions kage
Briancon portions kage

Briançon sælger også en stor sortiment af champagner, og de deler gerne deres viden som eksperter i champagne.

Åbningstider:

Mandag-Onsdag 07.00-17.30

Torsdag-Fredag 07.00-18.00

Lørdag 07.00-16.00

Søndag 07.00-14.00

Mor Anna Bageri & Deli

Mor Anna Bageriet
Mor Anna Bageriet

Mor Anna ligger på Mejlgade, og sælger fantastisk bagværk! Deres brød er  god og ærlig, og jeg køber altid en med hjem når jeg er på besøg. Jeg er der mest når jeg skal have fyldte op igen med Fransk Salami le Bride og øko Thyborøn Rav Ost 48+. Disse to køb er næsten basisvarer  i min køler – osten er dejlig rundet med en god styrke uden at være overvældende, og salamien har så meget smag i en skive at en pakke holder lang tid for mig. Jeg har smagt persille-pestoen, som var overraskende god (jeg siger overraskende da det ikke er altid jeg kan lige pesto). Med noget brød dyppet i, er det et lækkert mellemmåltid!

Mor Anna vores yndlings deli køb
Mor Anna vores yndlings deli køb
Mor Anna durumbrød og fransk salami
Mor Anna durumbrød og fransk salami

Jeg har købt et durumbrød her, og man kan se i billedet at den er let og luftig med en god skorpe. Den var fugtig og havde en tilfredsstillende tekstur og smag, og pålideligt godt gourmet bagværk kan derfor også findes hos Mor Anna.

Pain au chocolat fra Mor Anna
Pain au chocolat fra Mor Anna
Mor Anna deli disken
Mor Anna deli disken
Mor Anna Bager og Deli
Mor Anna Bager og Deli

Mor Anna sælger også et udvalg af specialiteter og økologiske produkter, inklusiv vine og chokolader.

Åbningstider:

Mandag-Fredag 07.30-17.00

Lørdag-Søndag CLOSED

Emmerys Bageri & Café

Emmerys er kendt for deres økologisk bagværk med fokus på de bedste ingredienser. Der var en gang hvor jeg var en af denne populær bageriets mange støtter, og tog en smut dernede når jeg skulle have lidt weekend guf, eller rabarber- og æblekage. Det var lidt dyrt, 70 DKK, for en relativt lille kage, men jeg var villig til at betale fordi den var så god! Deres brød var også utrolig, og vi hentede tit vores weekend morgen brød der. Men noget har ændret sig i deres forvandling til, hvad jeg kan nu kun kalde, en café. Det virker som om de har mistet deres fuld fokus på seriøse bagning da caféen var bragt ind i business modellen. Jeg siger det fordi at på et tidspunkt begyndte deres bagværk at skuffe, og de har ikke kunne leve op til mine høje forventninger igen. Brødet var tør og ubehagelig at spise, og det smagte som det gammelt brød jeg bruger til toasties.

Emmerys månedens brød
Emmerys månedens brød

Brødet ser godt ud, med kæmpe luftige huler og en fin skorpe. Men når jeg skærer i den, er der næsten ingen krummer, og det er tørt og hårdt når jeg presser min finger ind. I et lignende billede af kartoffelbrød fra Briançon har jeg presset min finger ind i brødet, og den var så blød og svampede – i modsatning til her.

Emmerys månedens brød tør
Emmerys månedens brød – tør

Det kan godt være jeg var uheldig over en længere periode, men til sidst stoppet jeg med at købe brød der. Jeg får gerne en kop kaffe der med en veninde, og en cookie med måske, men jeg foretrækker at hente mit brød fra en af de andre gourmet bagere eller Salling/Føtex.

Åbningstider:

Mandag-Fredag 07.00-19.00

Lørdag 07.00-18.00

Søndag 07.00-17.00

*Opdateret d. 20 juli 2016

NR. 24

Jeg har besøgt Nummer 24 to gange nu, og jeg må konstatere at det har levet op til forventningerne! Jeg har hørt gode ting, bl.a. at de er 100% økologisk, og der er altid mennesker derinde, når jeg går forbi. Det var oplagt at jeg skulle prøve stedet. Jeg købte en langtidsbagt rugbrød begge gange, fordi det var så lækker. Første gang var den stadigvæk varm fra ovnen, hvilket var en dejlig måde at starte dagen på! De var ikke særlig store, men kornene er groft og teksturen er tæt. Smagen er lækker og rustik!

Langtidsbagt rugbrød fra Nummer 24 på Graven
Langtidsbagt rugbrød fra Nummer 24 på Graven

De har nogle forskellige søde lækkerier til salg i disken, og udvalget variere. Brombærsnitten var fyldt med smag og godt med frugt! Kan anbefales!

Brombærsnitte fra Nummer 24 på Graven
Brombærsnitte fra Nummer 24 på Graven

Åbningstider:

Mandag-Lørdag 08.00-17.30

Søndag LUKKET

One Comment Add yours

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *