Pain au chocolat | Chokolade Croissant

English

Mon chéri, mon pain au chocolat (chokolade croissant)

Nogle af jer har nok set min Instagram post fra i lørdags, og så ved i også at jeg var forbi Briançon. Det er min yndlings sted at købe en dekadent pain au chocolat (chokolade croissant) sammen med min morgen kop kaffe eller te. Både min kæreste og jeg synes Briançon er en af de bedste, hvis ikke det BEDSTE, bageri i Århus midtby. Men nok med det, til et senere indlæg!

Lige så snart jeg træder ind fra kulden i den varme bageri ser jeg en stor sten ovn bagerst. Briançon (se mit indlæg om bagere i Århus C) er kendt for deres vidunderlige brød, og deres kunder sætter pris på deres kærlighed og dedikation i hvert bagværk. De bruger de reneste ingredienser og alt fra rundstykker til franskbrød skal kold-hæves i 24 timer inden de bages i deres sten ovn. Butikken er ikke stor, men den har et god udvalg af forskellige typer brød som passer perfekt til morgenmad, frokost eller aftensmad.

Briancon brød og bager Åboulevarden 53 Århus
Briancon brød og bager Åboulevarden 53 Århus

Godmorgen #mitaarhus! #chocolatecroissant fra #briancon med #fredstedte blåbær

A photo posted by aarhusfoodie (@aarhusfoodie) on

Grunden til at jeg er så vild med deres chokolade croissant er enkelt; chokoladen er mørk og dejen ren luksus med mange struktureret lag.  Kanterne er skrøbelig og sprød med sukker…. det er noget af det bedste jeg ved! Man kan smage deres kærlighed for smør i deres dej, og det tror jeg virkelig på er en af deres hemmeligheder til succes.

Chokolade croissant fra Briancon
Chokolade croissant fra Briancon

I butikken sælger de også diverse specialiteter såsom champagne fra Champagne, Kusmi te, Estate kaffe og Valrhona chokolade. Bageriet drives af søster og bror Karina og Kenneth Trosborg, og er kaldt efter en fransk by i Alperne hvor de har været på ferie flere gange. Byen har et bager, hvis elite standard de også synes burde være tilgængelig for danskerne. Og det er jeg glad for de har gjort! Helt sikkert et bageri besøget værd – en smule dyr, men egentlig ikke så meget dyrere end de andre luksus bagerier rundt omkring, og kvaliteten er helt i top!

Tip: Varm croissanten i ovnen inden du spiser den.


Åbningstider:

Mandag-Onsdag 07.00-17.30

Torsdag-Fredag 07.00-18.00

Lørdag 07.00-16.00

Søndag 07.00-14.00

One Comment Add yours

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *