Pandestegt laks | hvid asparges | hollandaise

English

Det er høj sæson for asparges og hollandaise!

Sæsonen for asparges er nu, den er en af mine yndlings grøntsager og en jeg ser frem til hvert år! Forår har endelig rundet hjørnet, og det kaptivere mig hver gang jeg træder ind i en supermarked og ser frugt & grønt afdelingen bugne med nye friske varer i sæson. Jeg glæder mig altid til de nye lækre retter jeg kan lave igen når vi ankommer i den næste sæson, og især nu efter den lang kold vinter vi har haft med rigelig rodfrugter og kål!

Asparges er i sæson fra februar til juni, men høj sæsonen er lige nu i April – og derfor havde jeg købt en bundt friske fede hvid asparges hjem fra Føtex forleden dag. Jeg var mest fokuserede på at få hvid asparges med hollandaise sauce, men så fik jeg øje på to laksefileter med skind – perfekt! Jeg elsker at stege laksen på skindsiden (husk at rengøre skindet hvis fiskehandleren ikke allerede har gjort det for dig) så den bliver rigtig sprød, og kødet bliver saftig og lidt utilberedt i midten. Hollandaise (og bearnaise) saucen var “hit or miss” for mig en gang, jeg kunne aldrig få saucen tyk nok med en piske og så begyndt den at skille altid. Nu snyder jeg og bruger en håndmikser i stedet for.

Hvid asparges fra Princip!
Hvid asparges fra Princip!

Pandestegt laks, hvid asparges og hollandaise sauce

2 pers.

  • 2 stk laksefilet
  • salt
  • peber
  • en håndful hvid asparges
  • smør
  • kartofler

Jeg har brugt Spise med Price’s opskrift på hollandaise sauce, og det er en jeg stoler på når jeg skal lave den perfekte hollandaise.

Hollandaise Sauce:

  • 185 g smør
  • 2 æggeblomme
  • citron saft
  • 1 spsk fiskefond
  • salt
  • hvid peber

Sådan gør du!

  1. Begynd med at rengøre og koge kartoflerne.
  2. Smelt smør på lav varme i en saucegryde. Gør æggeblommerne og fiskefonden klar i en skål du vil bruge til at piske hollandaisen op i, og stil det til side.
  3. Skær bund af hvid aspargesene, og skrælle hver styk – jeg brugt en almindelig skræller. Dette sørger for du ikke får en sej fiber oplevelse imens du spiser aspargesene.
  4. Rengøre og rense laksefileterne hurtig, og tør dem i et styk køkkenrulle.
  5. Lav tre snit med en kniv langs fileterne på skindsiden, der hvor der er mest kød. Krydre med salt og peber.
  6. Smelte en noget smør i to pande, en til laksen og en til asparges. Når smørret bruser kan du komme asparges i den ene og krydre med salt og peber – lade dem stege ved lav til medium varme så det bliver bløde, men har stadigvæk lidt bid. I den anden, placere laksefileterne skindside ned og stege ved medium varme.

    Hvid asparges på panden
    Hvid asparges på panden
  7. Koge vand i en saucegryde (til hollandaise).
  8. Stege laks på skindsiden for det meste, men vende den så alle sider får en stegeskorpe. Det kommer an på størrelsen af fileten, så generelt giver jeg skindsiden 5-10 minutter og de andre sider 1-2 minutter hver.

    Pandestegt laks med sprød skind
    Pandestegt laks med sprød skind
  9. Kig til kartoflerne med en gaffel – de er klare til at spise, når gaffelen kan spyde en uden stor modstand.
  10. Pisk æggeblommerne og fiskefonden over vandbadet til massen bliver lys og skummende – hertil bruger jeg en håndmikser.
  11. Kom klaret smør i en tynd stråle ned i skålen imens du pisker til det er tykt og glansfuldt. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber (i billedet kan du se jeg har brugt sort peber, og det er derfor man skal bruge hvid peber). Fjern fra varmen og servere straks.
    Hollandaise sauce er klar
    Hollandaise sauce er klar

    Laks, hvid asparges og kartofler med hollandaise sauce
    Laks, hvid asparges og kartofler med hollandaise sauce
Resume
recipe image
Opskrift navn
Laks, hvid asparges og kartofler med hollandaise sauce
Udgivet
Forberedelse tid
Stege tid
Total Tid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *