Smag På Byen Århus 2016 | Restaurant Skovmøllen

English

Smag På Byen Århus 2016 ved Restaurant Skovmøllen

Smag På Byen Århus var en event som fandt sted februar 4-14 og gave folk muligheden for at købe billetter til en 3-retters menu på udvalgte restauranter til en fast pris på 250 DKK per kuvert. Drikkevarer var ikke inkluderet. Besøgende kunne vælge imellem første og anden “seating”, og pladser var derfor begrænset. Imens jeg browsede de forskellige restauranter og menuer var der en som virkelig kaldte på mig – Restaurant Skovmøllen. Restauranten er i Århus S og er en idyllisk, gammel mølle i skoven ved en brusende strøm – og menuen var præcis det jeg ledte efter.

Efter en forfriskende gåtur gennem skoven ankom vi til Restaurant Skovmøllen, og vi var taget godt imod af søde tjenere og en hyggelig rustik atmosfære. Min førstehånds indtryk var stærke og den gammeldags mølle stil er charmerende og gennemførte, fra træstolene med puder til gardinerne til krukkerne med konserves.

En af Restaurant Skovmøllens bygninger
En af Restaurant Skovmøllens bygninger
Restaurant Skovmøllen
Restaurant Skovmøllen

Vi fik et bord i en af de små rum, som gjorde hele oplevelsen mere intimt. Dekorationerne og belysningen var rustikke og tilføjet lidt hygge til atmosfæren. Siden vi var de sidste til at ankomme til den 17:30 “seating”, alle var allerede ved deres borde og i gang med at snakke og bestille drikkevarer.

Hyggelig atmosfære ved indgangen i Restaurant Skovmøllen
Hyggelig atmosfære ved indgangen i Restaurant Skovmøllen
Træbænk med puder og rustikke genstande i vindueskarmen Restaurant Skovmøllen
Træbænk med puder og rustikke genstande i vindueskarmen Restaurant Skovmøllen
Rustikke genstand i vindueskarmen
Rustikke genstand i vindueskarmen

Vi havde ikke lige lyst til alkohol idag, så vi spurgte tjeneren hvad han kunne anbefale af ikke-alkoholiske drikke til menuen. Vi bestilte det han anbefalet, æblebrus fra Aarhus Bryghus – det var dejlig frisk og perfekt til det hele!

Æblebrus fra Aarhus Bryghus
Æblebrus fra Aarhus Bryghus

Til forret var vi presenteret med Læsøhummer & fisk fra Vesterhavet. Fisken var torsk letrøget i møllens eget rygeovn med øko dild fra Lisbjerg, serveret i en jomfruhummer supper med Arla Unikas 50% fløde. I suppen var danske øko jordskokker på tre forskellige måder for at tilføje lidt tekstur og syre; der var en puré i bunden, og garniture af syltet og stegte stykker. Jeg kunne rigtig godt lide de syltet jordskokker, dem havde jeg brug for når der var så meget fløde. Normalt kan jeg ikke lide jordskokker, og synes ikke puréen var ikke lige mig. Min kæreste var dog vild med det hele og synes han havde aldrig smagte jordskokker så godt før 🙂  Fisken var letrøget og meget delikat man kunne næsten ikke smage det, men jomfruhummerstykkerne og suppen var dejlig smagefuld!

 

LÆSØHUMMER & FISK FRA VESTERHAVET
LÆSØHUMMER & FISK FRA VESTERHAVET
LÆSØHUMMER & FISK FRA VESTERHAVET I
LÆSØHUMMER & FISK FRA VESTERHAVET I

Til hovedret fik vi Kalvesteg i nye klæder. Kalve ryggen var tilberedt i sous-vide i 12 timer ved 56 grader C, og var utrolig mør og lyserød indeni. Den var serveret med portvinsglaserede brisler og en kraftig kalvesauce. Sellerien var bagt hel med topperne skåret af, så det var nemt at udhule den til serveringen. Ved siden af kødet lå et styk af en af min yndligs grøntsager, hvid asparges (fra Marienlyst) som det sidste grønt element. Hele herligheden var pyntet med svenske tyttebær og øko karse. Jeg er normalt ikke vild med sauce, men denne var helt fantastisk! Og kødet var så mør – det var faktisk lidt svært for mig at skære i, men hele oplevelsen inspirere mig og jeg ønsker at prøve nogle sous-vide tekniker snarest muligt! Sellerien var også en anderledes og interessant fremgangsmåde som også vil være nem at imitere derhjemme, den husker jeg til en anden gang.

KALVESTEG I NYE KLÆDER
KALVESTEG I NYE KLÆDER
KALVESTEG I NYE KLÆDER I
KALVESTEG I NYE KLÆDER I
KALVESTEG I NYE KLÆDER II
KALVESTEG I NYE KLÆDER II

Til sidst, æble fra Karensminde ‘en suprise’, eller æblegrød med tørret æble stykker, og en lækker sprød topping. Frugtavler Bent håndsorterer alle æbler på sin plantage ved Hou. Jeg kunne bare ikke få nok af denne dessert, men jeg ELSKER også æblegrød – jeg laver det altid når jeg har en masse æbler jeg ikke får brugt. Det er perfekt fordi man kan bruge gamle æbler som er blevet bløde og “grimme”.

#hyggeligt #lækkerdessert æbler fra Karensminde #skovmøllen #smagpåbyen #smagpaabyen #smagpåbyenaarhus

A photo posted by aarhusfoodie (@aarhusfoodie) on

I det hele taget var det en virkelig tilfredsstillende besøg og gåturen til restauranten var en rigtig god måde at varme op til en 3-retters menu. Jeg vil helt sikkert komme igen og få frokost og måske en kop kaffe og kage med en veninde eller to når vi trænger til at komme lidt væk fra byen og opleve lidt natur og ro.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag LUKKET

Onsdag-Torsdag 11.30-17.00

Fredag 11.30-17.00 & 18.00-22.30

Lørdag-Søndag 09.30-11.45 & 12.00-17.00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *