Smørstegte andelever | syltet rødløg | æble | granatæble

English

Smørstegte andelever med syltet rødløg, æble og granatæble

Forleden dag lavede jeg en Instagram post om en let aftensmad med andelever jeg fandt imens jeg browsede for idéer. Jeg fik pludselig lyst til det kremet og dejlig fedtet smag jeg har begyndt at elske ved lever – jeg kunne simpelthen ikke lade være.

#lightdinner pan fried duck livers in butter with pickled onions, apple and pomegranate

A photo posted by aarhusfoodie (@aarhusfoodie) on

Jeg følte ikke det var nok med en Instagram post, så jeg har nu fulgte den op med en kort indlæg om hvordan man laver denne lækker og hurtig måltid. Jeg kan godt lide at stege lever til de er lyserøde i midten, og det betyder at når man bider i den smelter den som smør på tungen. Spisen kan godt blive meget rig, og man kan hurtigt få nok – det er derfor jeg foretrækker at server lever i små portioner på et styk brød med friske elementer som balancere fedtet.

Smørstegte andelever med syltet rødløg, æble og granatæble

  • ande- eller kyllingelever
  • smør
  • salat
  • 1 æble, i tern
  • 1/2 granatæble kerner
  • et par skiver brød
  • 1 rødløg
  • 3 spsk æblecider eddike
  • 2 tsk sukker
  • groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du!

1. Skær løg i tynde skiver, brug en mandolin hvis nødvendigt. Sylte dem i en skål med eddiken, sukker, salt og peber i minimum 15 minutter, eller imens du laver resten.

Rødløg klar til syltning
Rødløg klar til syltning
Syltet løg
Syltet løg

2. Skylde leverne og tørre dem med køkkenrulle. Krydre med salt og peber.

Andelever krydret med salt og peber
Andelever krydret med salt og peber

3. Smelte et klat smør på en pande ved medium-høj varme – leverene skal få en god stegeskorp fra start. Når smørret begynder at bobble placere dem på panden. De skal ikke få for meget, og det kommer an på hvor stor de er men du skal give dem 2-4 minutter på hver side.

Smørstegte andelever
Smørstegte andelever

4. Kom brød skiverne i samme pande. Gammel tør brød er bedst – det suger alle smør og safterne så skiverne bliver sprød og smagefulde.

5. Læg salat og andelever på brødet, drys med æbletern og granatæble kerner. Pynt med en god portion syltet rødløg.

Smørstegte andelever med syltet rødløg, æble og granatæble
Smørstegte andelever med syltet rødløg, æble og granatæble
Resume
recipe image
Opskrift navn
Smørstegte andelever med syltet rødløg, æble og granatæble
Udgivet
Forberedelse tid
Stege tid
Total Tid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *