Spis & Støt 2016 | Köd Århus

Spis & Støt 2016 ved Köd Århus

Vi havde købt billetter til Spis & Støt 2016, og efter vi forelskede os i menuen faldt valget på Köd Århus. Menuen bød på lækre klassikere carpaccio, bøf bearnaise og cheesecake! Og til 250,- per næse skulle der ikke meget til at overbevise os…

Vi havde bestilt et bord med andet hold til kl 8, så da vi ankom var restauranten i fuld sving. Tjenere gik forbi os fra begge retninger på vejen over til vores bord. Musikken var lidt høj, men det havde nok noget at gøre med højtaleren lige over os. Jeg er vild med det moderne nede-på-jorden décor – det udstråler en påskønnelse for simplicitet, med ekstra opmærksomhed på kvalitet.

Köd Århus menu, krystalglas og Ray-Bans

Thoreau danskvand flaske; mursten og træ væg; stearinlys

Köd brød skærebræt, træskål med salt flager og peberkværn

Til forret fik vi en carpaccio af dansk mørbrad med Vesterhavs ost, rucola, syltet løg og knust peber & sprødt. Det var l æ k k e r t . Jeg kunne ikke få nok af det – salt og sprødt fra osten og croutonerne, og det hele var perfekt balanceret med det syltet løg og rucola. Og dressingen…. OMG. Fantastisk start. Tjeneren anbefalede en Syrah Reserva 2011 fra Vina Echeverria i Maipo Valley, Chile – den var perfekt til det carpaccio og rib-eye vi fik.

Köd Aarhus vinglas Vina Echeverria Syrah Reserva 2011

Köd Århus carpaccio af dansk mørbrad med Vesterhavs ost, rucola, syltet løg og knust peber & sprødt
Köd Århus carpaccio af dansk mørbrad med Vesterhavs ost, rucola, syltet løg og knust peber & sprødt

Til hovedret, en 300g krogmodnet rib-eye fra Uruguay serveret med chili fries og en fed, tyk, hjemmelavet bearnaise sovs. Det var udmærket!

Köd Aarhus 300g krogmodnet rib-eye fra Uruguay, chili fries og bearnaise sovs
Köd Aarhus 300g krogmodnet rib-eye fra Uruguay, chili fries og bearnaise sovs

Og til dessert, en hjemmelavet cheesecake med brombærcoulis og knas. Den var dejlig let og lækkert, en elegant måde at slutte menuen på efter en fed hovedret.

Cheesecake med brombærcoulis og knas
Cheesecake med brombærcoulis og knas
White russian
White russian

Den white russian jeg fik var alt for sød for min smag.

Alt i alt, en fantastisk menu, men højdepunktet var helt sikkert carpaccioen! Det var ikke min første gang på Köd, og det bliver heller ikke min sidste! Tak for mad!

Åbningstider:

Mandag-Torsdag 17.00-00.00

Fredag-Lørdag 17.00-05.00

Søndag LUKKET

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *