Bryllupsmenuen og bryllupskaos

Bryllupsmenuen og bryllupskaos

Valget af bryllupsmenu

Hvis du har læst mine tidligere blogindlæg, vil du vide, at bryllupper ikke er temaet i mine indlæg. Jeg skriver om mine tanker omkring egne madoplevelser. Her den anden dag, gik det imidlertid op for mig, at bryllupstemaet og madtemaet måske alligevel ikke går så dårligt hånd i hånd. Valget af den rigtige bryllupsmenu er jo så vigtigt for rigtig mange brudepar! Og netop det valg kan være utrolig svært for mange. Så svært, at når bryllupsmenuen skal vælges, kan bryllupsforberedelserne hurtigt gå fra idyl til kaos.

Derfor har jeg de sidste dage gået med tanker omkring, hvordan jeg egentligt selv ville vælge en bryllupsmenu, hvis jeg stod i den situation? Hvad ville jeg lægge vægt på? Hvordan ville jeg finde inspiration?

Jeg vil derfor kort beskrive, hvad jeg er nået frem til.

Det behøver ikke at være så fancy

For mit vedkommende skal mit bryllup og min reception ikke være alt for stor og fancy. Fokus for mit bryllup vil være at skabe et uformelt miljø blandt nære venner og familie, hvor alle kan være sig selv. Den mad og menu, jeg ender med at vælge skal passe til et sådant bryllupsformat.

Alt afhængigt af antallet af gæster og bryllupslokationen, kunne jeg sagtens selv finde på at stå for madlavningen. Jeg kunne f.eks. finde på at vælge en menu, jeg selv kunne tilberede ved grillen i haven ved mit sommerhus. Sådan en menu vil netop give den afslappede, familiære stemning, jeg gerne vil have til mit bryllup.

Bliver antallet af gæster for stort til, at jeg selv kan stå for det, kunne jeg også sagtens finde på at vælge en caterer eller en god, lokal restaurant med afslappede menukort.

Uanset om jeg selv ender med at stå for menuen eller bestiller ude, vil kravene til maden være de samme. Jeg kan godt lide klassisk mad, der har fokus på kvalitet, smag og den perfekte balance af smagen af det sure, det salte og det søde – så det skal også være i fokus i maden til mit bryllup.

Hvordan ville jeg så finde den balance?

Søg ud i det lokale

Jeg går meget op i at bruge de gode, friske råvarer, der er i lokalsamfundet.
Hvis jeg selv stod for menuen, ville jeg derfor søge ud i lokalsamfundet og lede efter råvarer. Jeg kunne finde på at tage på farmers marked, besøge lokale grønthandlere, ja endda tage til havet og lede efter øster eller andet godt! Maden smager bare lidt bedre, når du selv har været ud at finde den. Jeg er også stor fan af specialbutikker, hvor man kan finde de særegne ingredienser, der er prikken over i’et i retterne. Nogle af mine yndlingsspecialbutikker i min hjemby Aarhus, er GRAND fromage, Unika, II Mercantino, Mor Anna, Guldrummet, Kloster Grønt & Frugt og Salling Super. I butikkerne finder man meget forskellige råvarer, men de har det tilfælles, at kvaliteten af det, de sælger er virkelig høj!

Hvis jeg ender med at bestille udefra, skal den caterer/restaurant jeg bestiller fra gå op i de samme ting, som jeg går op i. De skal servere mad, hvor de gode, friske råvarer i lokalsamfundet er blevet brugt.

Et forslag til en menu

Nu har jeg snakket lidt om, hvordan jeg ville finde en bryllupsmenu, men hvad kunne et forslag til en menu til mit bryllup være? Det har jeg tænkt lidt over, og et bud kunne være:

Forret: Foie Gras
Hovedret: En grillet bøf og enkelte kartofler med smør og krydderurter med forskellige salater, som folk kunne tage af.
Dessert: Créme Brûlée
Natmad: Natmaden ville være noget dejligt nemt, som folk selv kunne tage for sig af.

Det her er et eksempel på en dejlig, simpel bryllupsmenu med masser af smag, som jeg kunne finde på at vælge. Men menuen ville også afspejle årstiden, da det påvirker de mulige råvarer, så menuen ville også afhænge af, om det var et vinterbryllup eller sommerbryllup. Hvis det var vinter, kunne et bud på hovedretten f.eks. være stegte eller braiserede svinekæber i stedet for.
Jeg elsker foie gras, så det ville nok være forretten uanset årstiden!

Menuen ville selvfølgelig også tage hensyn til vegetarer og børn, så dem ville der også være noget særskilt til.

Hvis du synes mine tanker omkring bryllupsmenuen var interessante, vil jeg anbefale dig at gå ind på Bryllupsuniverset.dk. Det er en blog, der skriver om alle tænkelige aspekter af brylluppet, og der står også en hel del om selve bryllupsforberedelserne!

FØLG & LIKE


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *