Street Food er på vej til Aarhus!

Street Food er på vej til Aarhus!

Januar er virkelig ved at fryse mine tæer til små isklumper, så jeg har gravede mig selv under et tæppe med lidt Earl Grey, og jeg har besluttet mig for at mit første indlæg skal handle om de fantastiske mad events som har poppet op rundt omkring Århus. Det er spændende at se mangfoldigheden af gadekøkkener og varer på salg… det er inspirerende! I vinter perioden har jeg besøgt tre street food markeder; to var forsynet af Aarhus Street Food foreningen. Til “Sammen om Aarhus” med borgmester Jacob Bundsgaard, havde han inviteret befolkningen til at mødes og veksle idéer, samt få smagsprøver på street food markedet som åbner i et permanent sted til foråret 2016. Det andet event jeg var til var Aarhus Street Food Julemarkedet på Bispetorv, men desværre har jeg ikke billeder derfra.

Borgmester Jacob Bundsgaard holder tale; Sammen om Aarhus with Mayor Jacob Bundsgaard
Borgmester Jacob Bundsgaard holder tale

 


En slider-esque shawarma med rødkål (en lækker alternativ til kedelig salat), dekadent confit de canard med kartoffelmos og granatæble stykker, Vietnamesisk forårsruller fra Bánh Mì Bandits, og “Rolex og søde kartoffel fritter” fra UGood. UGood serverer Ugandisk street food, den dag var det “Rolex” eller “rolled eggs”. Retten består af en chapati (en Ugandisk pandekage lavede af hvede eller majs mel, gulerødder og løg) toppet med en omelet med frisk basilikum og peberfrugter, friske tomater, forårsløg, persille og peberfrugter. Flere valgfri toppings kan være avokado, kalkun bacon og calvados-marineret kylling, før det hele er rullet til en wrap.

#aarhusstreetfood #aarhusfood

A post shared by aarhusfoodie (@aarhusfoodie) on

 

Flyer; Aarhus Street Food åbner til foråret 2016
Aarhus Street Food åbner til foråret 2016

Det næste jeg var til var Godsbanens Julemarked, hvor det var Kødbyens Mad og Marked som leveret mad og drik til begivenheden. Det var en kreativ blanding af kunst og håndværk, samt lækre delikatesser og specialiteter. Jeg var jo selvfølgelig lidt mere optaget med de der lækre ting man kan spise der….

Fra Vesterlauget købt jeg en dejlig mør og fedtet confit de canard brioche, og sennep dressingen var perfekt til at skære igennem fedmen… jeg må indrømme at jeg har fået en svaghed for denne fransk specialitet. Vesterlauget har deres restaurant på Vestergade 50.

Paneret fisk og pommes fritter med tartar sauce i avispapir fra Crazy Chips… lige som de gjorde hos The ‘Bervie Chipper den gang jeg boede i Scotland! Det er ren nostalgi for mig!

Street Coffee var også på besøg med deres lille rød vogn for at sælge det de er kendt for…. kaffe Deres fysisk butik i Århus kan findes på Vestergade 52. Og så midt i alle disse madboder, var der et bod hvor Kopmosegaard Gårdbutik solgte økologisk grise- og oksekød. Vi blev lidt og kigget på varerne….

Flyer; Kopmosegaard Gårdbutik
Kopmosegaard Gårdbutik
Kopmosegaard Gårdbutik økologisk oksekød @ Godsbanens Julemarked 2015
Kopmosegaard Gårdbutik økologisk oksekød @ Godsbanens Julemarked 2015

Min kæreste og jeg har længe været økologi–fanatiker er ikke lige det ord jeg leder efter… – men fanatiker med fornuft er nok det som bedst beskriver os. Vi synes det er sjovt at opdage nye lokale økologiske gårdbutikker, og det giver altid inspiration at se de mange farverige råvarer! Vi kunne læse os frem til at deres Dexter køer går på græs hele året rundt – også i snevejr. Kopmosegaard laver deres eget fodre på naturlige ingredienser, og de fremhæver bæredygtig landbrug og dyrvelfærd. Deres køer er slagtet ud på marken i stedet for lange transport tider til slagterier – dette nedsætter deres stress niveauer, og det menes at deres kød også smager bedre.

Vi købte en steg til Nytårsaften (og det var meget mørt!), en julemedister og et oksehjerte. Hvis du ikke har smagt på indemad før, og du elsker kød, så kan det være en idé for dig at prøve det. Indemad kan være en dejlig alternativ til oksekød, kylling eller svinekød, og de har masser af smag! Et oksehjerte er nok til 3-4 portioner, og det er også rimelig billig at købe ved slagteren. Når det er lavet ordentlig, så er hjerte et interessant alternativ til en god bøf.

*Redigeret d. 22 januar 2016

Markere kalenderen for d. 10 juni fordi jeg har lige opdaget en anden street food marked på vej til Århus! Det hedder Asian Culture Festival, og det startede i Aalborg hvor sidste år var der 19.000 besøgende – nu åbner de igen i Odense, Aalborg, København og Århus til sommer 2016.

Du ville kunne opleve sushi kurser, origami design, asiatisk dans og musik, og gade køkkener fra Vietnam, Kina, Filippinerne, Japan, Pakistan og Thailand. Retter serveres i tapas størrelser, og kan købes til rimelige priser i boderne.

 • Arrangørerne, Asian Culture Festival, er en NGO hvis formål er:
 • at tilskynde til og promovere kulturel udveksling mellem Asien og Danmark
 • at introducere asiatisk kultur, mad, folkefærd og rejser til den danske befolkning
 • at give danskerne spændende sociale og kulturelle oplevelser
 • at tilskynde til og promovere social integration af de asiatiske samfund i Danmark
 • at skabe gensidig forståelse mellem danskere og asiater

(Arrangeres i samarbejde med Århus Kommune.)

Se Asian Culture Festival – Aarhus begivenheden på Facebook. Se Asian Culture Festivals Facebook Side også!

**Redigeret d. 10 april 2016

 • Der er sket nogle ting på Aarhus mad scenen siden jeg sidst opdateret denne indlæg! Quick update:
 • 1. april, Aarhus Update rapporteret at Aarhus Street food har ændret navn til Folkets Spisehus, og offentliggør lokation til at være i de gamle DSB-haller ved Århus Rutebilstation.
 • Fra 16-17. april, vil Kødbyens Mad & Marked åbne igen i år ved Kulbroen.
 • Fra 23-24. april, Smag På Aarhus har arrangerede en udendørs mad mini-festival som de har navn kaldt Vild Smag Festival. Det vil finde sted på Bispetorvet og resten af Aarhus – idéen er bygget på at inspirere madlavningen med vilde ingredienser vi har fundet i naturen. Vild Smag Festival arrangeres af Smag på Aarhus, Aarhus Kommune, i samarbejde med Byhøst.
  Smag på Aarhus er støttet af Nordea-fonden.
 • Fra 12-22. maj, en anden street food marked åbner i Århus. Street Food Festival Aarhus vil finde sted på Officerspladsen mellem AROS og Ridehuset.
 • 21. maj, åbner Godsbanens Forårsmarked – der vil du kunne finde en blanding af kunst & håndværk, design, musik, mad og kultur.
 • To mere street food markeder har annonceret deres åbning:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.