Smørstegte andelever med syltet rødløg, æble og granatæble opskrift
Forleden dag lavede jeg en Instagram post om en let aftensmad med andelever jeg fandt imens jeg browsede for idéer. Jeg fik pludselig lyst til det kremet og dejlig fedtet smag jeg har begyndt at elske ved lever – jeg kunne simpelthen ikke lade være.
Jeg følte ikke det var nok med en Instagram post, så jeg har nu fulgte den op med en kort indlæg om hvordan man laver denne lækker og hurtig måltid. Jeg kan godt lide at stege lever til de er lyserøde i midten, og det betyder at når man bider i den smelter den som smør på tungen. Spisen kan godt blive meget rig, og man kan hurtigt få nok – det er derfor jeg foretrækker at server lever i små portioner på et styk brød med friske elementer som balancere fedtet.
Smørstegte andelever med syltet rødløg, æble og granatæble
2 personer
- ande- eller kyllingelever (2-4 stk)
- smør
- salat
- 1 æble, i tern
- 1/2 granatæble kerner
- et par skiver brød
- 1 rødløg
- 3 spsk æblecider eddike
- 2 tsk sukker
- groft salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du!
1. Skær løg i tynde skiver, brug en mandolin hvis nødvendigt. Sylte dem i en skål med eddiken, sukker, salt og peber i minimum 15 minutter, eller imens du laver resten.
2. Skylde leverne og tørre dem med køkkenrulle. Krydre med salt og peber.
3. Smelte et klat smør på en pande ved medium-høj varme – leverene skal få en god stegeskorp fra start. Når smørret begynder at bobble placere dem på panden. De skal ikke få for meget, og det kommer an på hvor stor de er men du skal give dem 2-4 minutter på hver side.
4. Kom brød skiverne i samme pande. Gammel tør brød er bedst – det suger alle smør og safterne så skiverne bliver sprød og smagefulde.
5. Læg salat og andelever på brødet, drys med æbletern og granatæble kerner. Pynt med en god portion syltet rødløg.