Kyllingesuppe med pasta opskrift

Kyllingesuppe med pasta opskrift

Kyllingesuppe: “comfort food”, nemt og simpelt

Når jeg føler mig dovn og har brug for noget varmt suppe efter en lang dag, begynder mine tanker at bevæge sig over til billedet af en dampende varm skål af kyllingesuppe med pasta. Jeg køber straks en god-kvalitet hel kylling, kommer den ind i en stor gryde fyldt med vand og grøntsager (bare lidt af hvert af det jeg har i køleren den dag), og venter et par timer – så er der mad! Vi plejer at købe økologiske eller fritgående kyllinger så vidt som muligt – vi er meget klar over at vi elsker mad, og kød, alt for meget at kunne være gode vegetarer. Derfor prøver vi at gøre det vi kan, for at sikre at det kød vi køber har haft et godt og værdig liv, så vidt som muligt. Dette betyder også at det kan blive en dyr affære, men så spiser vi også mindre kød – og det passer os fint!

Fritgående kylling fra Pyrenæerne; Kyllingesuppe med pasta
Fritgående kylling fra Pyrenæerne

Kyllingesuppe med pasta

4 personer

  • 1 hel kylling
  • 2-3 store gulerodder, i tern
  • 1 stor løg, i tern
  • 3 bladselleri stænger, i tern
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 1,5 cm frisk ingefær, i skiver
  • grøntsager, i tern
  • vand
  • olivenolie
  • 2-3 enebær, knust
  • 3 laurbærblad
  • 1 tsk sort peberkorn
  • 1 tsk tørrede løvstikke
  • salt
  • peber
  • pasta

Jeg har skrevet de basis grøntsager, som jeg ville bruge i denne opskrift – du kan bruge hvad som helst, men jeg anbefaler at bruge gulerodder, løg, (blad)selleri og hvidløg blandt udvalget. Målet er, at lave en sofrito lignende base med grøntsagerne, så vi kan begynde at udvikle suppens umami smag.
Sådan gør du!

1. Varm lidt olivenolie i en suppegryde, og tilføj gulerodder, løg, selleri, ingefær og hvidløg. Sauté til det er næsten karameliseret.

2. Tilføj kyllingen og vand til det lige dækker. Tilføj resten af grøntsagerne. Tilføj enebær, laurbærblade, sort peberkorn og løvstikke.

 

3. Dæk med et låg og lad det simre i 1-2 timer, eller så længe du gider at vente.

 

4. Tag kyllingen ud af gryden, og lad det køle af inden du begynder at fjern kødet.

Kogt kylling klar til shredding; Kyllingesuppe med pasta opskrift
Kogt kylling klar til shredding

5. Fjern krydderiene og krydre suppen med salt og peber. Normalt kommer jeg kylling bouillon i også.

Kyllingesuppe med grøntsager; Kyllingesuppe med pasta opskrift
Kyllingesuppe med grøntsager

6. Servér suppen med kødet og kogt spaghetti stykker, eller andet pasta.

Kyllingesuppe med pasta
Kyllingesuppe med pasta
Summary
recipe image
Recipe Name
Kyllingesuppe med pasta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.