General Tso Kylling opskrift
Sødt & saltet, sur & stærk General Tso Kylling opskrift
Idag fik jeg lige lyst til noget med lidt mere spark, lidt mere asiatisk, og lige inden jeg begyndt at række ud efter min computer og Just-Eat menuen tænkte jeg… hvorfor bestille, når det var lige så nemt at lave derhjemme?! Min yndlings take-away er egentlig Kung Pao Kylling, men jeg havde lyst til prøve noget nyt. General Tsos Kylling har været på menuen i de fleste kinesisk take-away restauranter i USA, men retten kommer egentlig ikke fra Kina – eller Asien overhovedet. (NB. Der er en sjov og interessant dokumentar på Netflix som hedder “The Search for General Tso” – hvis du kan lide dokumentarfilm, kan jeg anbefale denne!) Personen som mange tror retten var opkaldt efter, Zuo Zongtang (左宗棠, 1812–1885), er en Qing Dynasty general fra Hunan – men hvis man spørger beboerne i Changsha, Hunans hovedstad, eller hans efterkommere som bor i Xiangyin, vil de sige de aldrig har hørt om retten.
Jeg plejer at start med en hel kylling, udbener den, og skærer den i stykker så jeg kan bruge dem i forskellige retter – det er virkelig den billigste måde at få de forskellige udskæringer du vil have uden at skal smide ekstra kød i fryseren. Der er debat om det skader kødet på smag og tekstur ved at fryse det, og jeg er en af dem som tror på det gør – så jeg prøver ikke at gøre det når jeg kan. Jeg gemmer knoglerne ved at fryse dem så jeg kan lave suppe senere.
General Tso Kylling
4-6 personer
Sauce
- 240 ml kyllingefond
- 1 spsk majsstivelse
- 60 ml riseddike (kan erstattes med en mild hvidvins eddike)
- 60 ml soy sauce
- 60 ml sukker
- 3 spsk tomatpure
- 3 spsk hoisin sauce
Andre ingredienser
- 6 spsk majsstivelse
- 2 spsk soy sauce
- 2 spsk jordnødeolie
- 2 spsk sesamolie
- 2 æg
- 1 hel kylling, 1.5-2 cm tern
- Jordnødeolie
- 2 spsk ingefær, fint hakket
- 2 spsk hvidløg, fint hakket
- 5-10 tørrede chili
- 2 peberfrugter, i skiver (valgfrit)
- 2 gulerødder, i skiver (valgfrit)
- 1-2 forårsløg, i skiver som pynt (valgfrit)
Sådan gør du!
1. Bland ingredienserne for saucen i en skål.
2. Pisk majsstivelsen, soy sauce, sesamolie og æg i en anden skål til det bliver til en dej. Rør kyllingestykkerne i, og sørg for alle stykkerne er dækket i dejen.
3. Varm 1.5 cm jordnødeolie i en wok eller stor stegepande til det er meget varmt. Det er bedst at arbejde i batch; steg kyllingestykkerne i 4 minutter, eller til de er gylden. Tag dem op på en tallerken dækket med køkkenrulle.
(Hvis olien sprøjter imens kyllingen steger, bruger jeg et stykke køkkenrulle og lægger den oven på panden så det kan fange det værste.)
4. Du kan vælge at kom olien i en keramisk skål og tør panden med køkkenrulle, eller bruge en ny pande. Pas på, olien er MEGET varmt – derfor anbefaler jeg at lade olien stå og køle inden du smider det ud.
5. Kom lidt olie på panden. (Jeg bruger det samme olie fra før.) Stil panden på høj varme og tilføj ingefær, hvidløg og chili. Lynsteg dem i 30 sekunder. Rør lidt i saucen og hælde den i panden. Lad det simre og tykne i 5 minutter.
6. Tilføj kyllingen og grøntsagerne, og lade det stege i 2 minutter imens du rører kyllingen i saucen.
7. Pynt med forårsløg og servere med jasminris.
Opskrift adapteret fra Spicy Southern Kitchen.