Brioche toast med ost opskrift
Nogen gange er der bare ikke noget der kan slå en simpel og lækker ristet toastie med lagret smeltet ost – og det kan kun toppes af en simpel og lækker ristet brioche toast med ost. Det fik jeg i dag efter en tur ned til Mor Anna, hvor hun tilfældigvis havde brioche brød fra Frankrig til salg. Ja, jeg skrev fra Frankrig. En lang rejse, og turen værd. Smørindholdet var høj, og det kunne mærkes og smages.
Det var det perfekte mulighed for at lave en toast med brioche brød!
Brioche toast med ost
- brioche toast (eller almindelig toast)
- smør
- en god lagret ost
1. Skær brioche brødet i to skiver og smør tyndt på den ene side på begge stykker – der er jo masser af smør i forvejen i brødet.
2. Skær to (eller tre – jeg kan være lidt en gris med det) ordentlig skiver af osten og læg dem mellem brødskiverne, med smørsiden yderst.
3. Læg nu den lille toast med smørsiden ned på en forvarmet pande og rist den langsomt af ved medium til medium-høj varme. Når der er nogen minutter, tjek om der er dannet en god stegeskorp. Vend den når den ser ud til at have fået nok på den side.
4. Når begge sider er gyldent og sprøde, og osten er smeltet, læg toasten på et styk køkkenrulle, så fedtet kan dryppes af inden servering. Velbekomme!